REINBOUD SCHOEMAKER
advocaten

Letselschade door andere oorzaken

Er zijn natuurlijk veel manieren waarop letselschade kan ontstaan. Hier noemen we nog een paar die helaas regelmatig voorkomen.

Telefoon 070 404 334 6
Mobiel 0622 910 910
Fax 070 3 911 922
Bezoekadres
Koninginnegracht 8 - 2514 AA  DEN HAAG
Postadres: Postbus 61617 - 2506 AP  DEN HAAG
 
Werkgroep Artsen Advocaten
REINBOUD SCHOEMAKER
advocaten

Produktaansprakelijkheid


Produkten, voorwerpen en machines die u gebruikt moeten veilig zijn voor de gebruiker en hun omgeving. Wanneer u schade oploopt door bijvoorbeeld een constructiefout of een verkeerd ontwerp, dan kunt u die schade verhalen op de producent. Die is namelijk aansprakelijk voor de schade verzoorzaakt door een gebrek in zijn produkt.

Letselschade door dieren


Als u door het (huis)dier van een ander wordt aangevallen en u loopt daarbij schade op, dan kunt u de bezitter van het dier, vaak de eigenaar, aansprakelijk stellen voor uw geleden en te lijden schade.
De bezitter verzekert zich vaak WA voor letsel dat door een dier wordt toegebracht. Bij de schade veroorzaakt door een dier, gaat men uit van de eigen energie van het dier. Ook bekend als het onberekenbare element en de zelfstandige gedragingen van het dier.

Letselschade door sport en spel


Raakt u bij de uitoefening van uw sport geblesseerd, dan is dat vaak het risico van het spel. Bij een sport- en spelsituatie geldt namelijk een verhoogde aansprakelijkheidsdrempel (mensen hoeven in die situatie minder zorgvuldig met elkaar om te gaan). Maar wanneer er letsel door een ander is toegebracht, die daarbij bewust het risico heeft genomen dat u daarbij schade zou oplopen, is het mogelijk de schade te verhalen. Het moet hierbij gaan om abnormaal gevaarlijk gedrag door die persoon en gedragingen die beschouwd kunnen worden als buiten de orde van het spel.
070 404 334 6
0622  910 910
Koninginnegracht 8
Postbus 61617
2506 AP  DEN HAAG
mr. Reinboud Schoemaker
letselschadeadvocaat
REINBOUD SCHOEMAKER
advocatenkantoor